ROSAZEA

Tip en advies om symptomen te verlichten

Was ist Rosazea?

Rosacea är en kronisk inflammatorisk hudsjukdom som främst påverkar ansiktets centrala delar. Även om den exakta orsaken till rosacea fortfarande är okänd, tros sjukdomen vara kopplad till blodkärlens funktion i huden och kan också påverkas av genetiska och miljömässiga faktorer. Även om det inte finns någon bot för rosacea, kan olika behandlingar effektivt dämpa symptomen och förhindra att tillståndet förvärras.


Vem drabbas?

Cirka 10% av den vuxna befolkningen lider av rosacea, främst kvinnor mellan 30 och 40 år med nordisk härkomst.


Symptom och varför den förväxlas med akne

Rosacea utvecklas gradvis och symptomen varierar. Vanligast är hetta i huden, bestående rodnad, känslighet och ytliga blodkärl. Små röda kvisslor och varfyllda ojämnheter kan också uppstå, vilket gör att rosacea ofta förväxlas med akne. Skillnaden är att rosacea saknar pormaskar, som är vanligt vid akne. Rosacea uppträder oftast i ansiktets centrala delar, som kinder, näsa, haka och panna.


Obehandlad rosacea kan leda till rhynophyma, en tillväxt av talgkörtlar som gör näsan grov och klumpig.


Hudvård som kan lindra symptomen

Om du misstänker att du har rosacea, bör du kontakta en hudläkare för diagnos. Får du behandling med tetracykliner eller antibiotika, kan dessa tryggt kombineras med produkter från MARIA ÅKERBERG.


Tänk på att rosacea är ett hudtillstånd, inte en hudtyp. Eftersom rosacea kan påverka olika hudtyper, är det viktigt att välja hudvård baserat på din huds grundläggande behov.


SERUM ANTIROUGE

HANDLA HÄR

FACE PROTECTION

HANDLA HÄR

FACE MASK CLEARING

HANDLA HÄR


Vad bör du undvika?

För att undvika en försämring av rosacea bör du avstå från sådant som ökar blodgenomströmningen till ansiktet. Detta inkluderar starkt kryddad mat, heta drycker, sol, värme, kyla, kemikalier, alkohol och stress. Undvik även mjölk, socker och vitt mjöl. Överdrivet solande bör alltid undvikas.


Undvik också våra mest aktiva produkterna som Face Lotion Supplement, Night Balm, Royal Facial Oil Supplement och Foaming Wash Clearing.


Ratgeber

Kontakta vår kundsupport eller en återförsäljare för produktrådgivning. Vid en hudvårdskonsultation kan du få en skräddarsydd produktrekommendation, anpassad efter just din hud. Våra återförsäljare är utbildade i hudsjukdomar och vårt koncept, Deepskin Organics.


Diesen Beitrag teilen
Archivieren
PIGMENTFLECKEN
Tipps für die Haut