Jojobaolja – Ingrediensen som mineralolja aldrig kan mäta sig med!
11 April 2018

Hudvårdsproducenters argument för att använda mineralolja i sina kosmetiska produkter är att den är ”allergisäker”. Detta är dock en myt. Det finns vegetabiliska alternativ.

Jojobaolja är ett alternativ som vi väljer dels av den enkla anledningen att ytterst få är allergiska mot den, dels för att dess sammansättning av fettsyror har fördelar som mineraloljan inte kan mäta sig med. Exempel på dessa är att Jojobaoljan är antibakteriell, fuktbindande och mjukgörande. Den kan användas överallt på kroppen, även intimt.

Mineraloljan saknar helt den sammansättning av fettsyror som gör Jojobaoljan överlägsen. Det är därför vi ofta rekommenderar Cold Pressed Jojoba Oil till alla hudtyper. Den har fantastiska balanserande egenskaper som till och med hjälper vid svamp, både i ansiktet, hårbotten och i underlivet. Dess balanserande effekt tar inte bara bort symptomen (att det kliar) utan läker ut problemet.

Vår filosofi är att skapa hållbara resultat genom att bygga upp och stärka huden på lång sikt. Därför använder vi genomgående ingredienser med vitaminer, antioxidanter och fettsyror av allra högsta kvalitet. 

Relaterade produkter

Cold Pressed Jojoba Oil