ALLT OM VÅR MJÖLKSYRA

Naturlig AHA från sockerbetor med många fördelar för huden

Mjölksyra är en form av alfa-hydroxisyra (AHA) som används inom hudvård för sina många gynnsamma effekter på huden, främst för sina exfolierande egenskaper. Det finns olika typer av Mjölksyra, men den som används i våra produkter är helt naturlig och framställd genom en traditionell fermenteringsprocess. 


Vad är fermentering?

Fermentering är en gammal teknik där mikroorganismer, som bakterier och jästsvampar, verkar på livsmedel utan syretillförsel. Denna process har historiskt använts för att bevara mat och förbättra dess hälsosamma egenskaper. Genom fermentering omvandlas skadliga ämnen till nyttiga komponenter och nya näringsämnen bildas. Ett klassiskt exempel är surdeg, där långsam jäsning förbättrar både smaken och näringsvärdet av brödet.


Mjölksyra från sockerbetor och effekten på huden

Vår Mjölksyra framställs genom fermentering av sockerbetor och tillsätts i våra produkter för att ge flera fördelar för huden:


Fuktbevarande: Mjölksyran fungerar som en effektiv fuktbindare, vilket hjälper huden att bevara sin naturliga fuktnivå och motverka uttorkning. Den bidrar även med fin lyster.


Antioxidanteffekt: Den ökar effektiviteten hos antioxidanterna som finns i våra produkter, vilket hjälper till att skydda huden mot skadliga fria radikaler.


Jämnar ut hudtonen: Vår Mjölksyra har förmåga att ljusa upp hyperpigmenteringar, genom att påverka melaninet i huden.


Skonsam exfoliering: Vår fermenterade Mjölksyra erbjuder en mild peeling som inte är lika aggressiv som konventionella syror. Den arbetar på hudytan samtidigt som den penetrerar djupare för att skonsamt lösa upp hyperpigmenteringar. Därför passar den alla hudtyper. 


Stöd för hudens mikroflora: Mjölksyran ger näring åt de goda bakterierna på huden, vilket bidrar till en balanserad hud och en starkare hudbarriär.


Produkter med Mjölksyra


AHA Cleansing Milk 

En rengöringsmjölk som används som ett komplement till våra övriga rengöringar.


Night Cream

Lystergivande och utslätande nattcreme. Perfekt i kombination med Serum C för att behandla hyperpigmenteringar.


AHA & Jojoba Peeling

Dubbelverkande med både Jojobapärlor och Mjölksyra. Fungerar bra ihop med Night Cream och Serum C för att behandla och förebygga hyperpigmenteringar.


Scalp Scrub Intensive 

För en djuprengöring av hårbotten.


Foot Cream

För att återfukta och motverka förhårdnader.


Mjölksyra och sol

Rekommendationen kring Mjölksyra, sol och solskydd beror på vilken produkt det handlar om. Hur ljuskänslig man blir varierar, men eftersom vår Mjölksyra främst jobbar djupt ner i huden kan alla produkter användas året om. Night Cream används bara kvällstid. AHA & Jojoba Peeling, som kan vara kvar på huden under vissa behandlingar, tvättas av innan solexponering. Använd gärna solskydd vid solexponering för att förebygga solskador.


Dela detta inlägg
Etiketter
Arkiv
SÅ TAR DU HAND OM TORR HUD
Kännetecken, orsaker och behandling